Kampanjer

Kampanjer

 

En av 13

Inför riksdagsvalet 2018 genomförde vi kampanjen #Enav13 där vi uppmärksammade lokalpolitiker och allmänheten på mäns dödliga våld mot kvinnor. De senaste årens statistik visade att i genomsnitt 13 kvinnor mördats varje år av en man hon hade, eller hade haft, en nära relation med. Vi skapade fiktiva brottsplatser på 13 platser runt om i vårt upptagningsområde och ställde dessutom frågor om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer till samtliga partier som sitter i kommunfullmäktige i Lund.

 

Vardagsvåldet

Det vanligaste våldet är det som sker i vardagen. Det är ett våld som sällan syns i tidningar, tv eller annan media. Det kan därför vara svårt att känna igen för den som är utsatt. Därför valde vi att uppmärksamma just vardagsvåldet genom att be personer som utsatts för våld i en nära relation dela med sig av sina erfarenheter, erfarenheter som vi senare spred vidare inom kampanjen.

STORT TACK till alla som bidrog och gjorde kampanjen möjlig <3

Insamling till det skyddade boendet

I samband med internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor, som infaller den 25:e november varje år, genomförde vi en kampanj för att samla in mat till dem som bor på det skyddade boendet i Lunds kommun. Två mataffärer – Ica Kvantum Tuna och Ica Supermarket på Fäladstorget – ville vara med i vår kampanj där vi bad kunder köpa en eller flera extra varor och skänka vidare till boendet. Vi fick in massor av mat och de boende blev SÅ glada!

LUND KVINNOJOUR

AKUT HJÄLP
KONTAKTA OSS

SKÄNK EN GÅVA

Lämna sidan nu!