Återkommande projekt

Återkommande projekt

Internationella kvinnodagen – 8:e mars

Varje år uppmärksammar vi internationella kvinnodagen, en dag som instiftats för att uppmärksamma ojämställdheten mellan kvinnor och män. Dagen har också rötter i arbetarrörelsen. Vi uppmärksammar dagen på olika sätt, t ex genom demonstration, föreläsningar eller seminarium


Lundapride
När Pride går av stapeln i Lund är vi självklart med! Vi brukar ha tält i prideparken och bjuda på fika, pyssel och möjlighet att ladda mobilen. Och så går vi så klart med i paraden!
Feministafton
Våra feministaftnar lyfter olika femnistiska frågor och teman. Ett år hade vi besök av kriminologen Nina Rung som föreläste om porr, prevention och sexualbrott. Ett annat år har vi haft tema lesbiskhet.

Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor – 25:e november
Vårt program för FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor ser olika ut från år till år. Ett år anordnade vi föreläsningar på temat prostitution och människohandel där vi fick besök av Simin Häggström och Maria Ahlin. Ett annat sattes frågan om vems ansvar mäns våld mot kvinnor är i fokus, och vi gästades av bland andra Ulrika Rogland och Alan Alí, ordförande för MÄN.
Filmvisning på Kino
I samarbete med Biograf Kino bjuder vi varje år på en eller flera filmer med olika teman. Håll utkik här på hemsidan eller på vår facebook för programmet.

Hälsningsgillet
Varje år medverkar vi på Hälsningsgillet för nya studenter på AF-borgen i Lund.

LUND KVINNOJOUR

AKUT HJÄLP
KONTAKTA OSS

SKÄNK EN GÅVA

Lämna sidan nu!